София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Съобщения ще показват обезщетенията от „Топлофикация-София“

Общинските съветници приеха предложението на „Топлофикация София“ ЕАД да обезщети клиентите

7 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Общинските съветници от София приеха предложението на "Топлофикация София" ЕАД да обезщети клиентите на дружеството, останали без парно и топла вода след промишлена авария. Тя засегна съоръженията на дружеството и доведе до прекъсване и влошаване на топлоснабдяването на топлофикационен район "София изток". 
 
Във всички засегнати сгради до края на февруари ще бъдат разлепени съобщения с таблица какви обезщетения ще бъдат начислени за съответната абонатна станция, съобщиха от дружеството. Обезщетенията ще бъдат различни и ще се изчистяват съобразно броя дни без топлоподаване или с влошено снабдяване. Не се налага клиентите да подават жалби, молби или заявления за обезщетения.
 
Абонатите ще могат да видят количествата приспадната топлоенергия и сумите за обезщетение в месечните съобщения за февруари, които ще получат след 15 март. Неустойката за абонатите ще бъде изчислена на базата на съответния дял на клиента от общото потребление в абонатната станция, посочват от „Топлофикация София“.