София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Съпругата на Цветан Василев „избухна“ срещу прокуратурата с публикация

Тя направи обръщение в личния сайт на съпруга си

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Съпругата на банкера Цветан Василев проф. Антоанета Василева, направи изявление в личния сайт на мъжа си. Поводът за публикацията е повдигнатото срещу нея обвинение от прокуратурата.

"Обвинението, което българската прокуратура повдигна вчера срещу мен, е изфабрикувано от същия политико-олигархичен център, който се опитва да унищожи моето семейство от три години насам. Причината, естествено, не съм аз, а моят съпруг Цветан Василев, който открито критикува властта и публично показва доказателства за корупция, изнудване и мафиотски обвързаности на най-високите нива на управление в държавата.

„Престъплението“, което ми се вменява, е покупка на фамилен имот, деклариран пред съответните държавни институции. Той е придобит след завършена пълна десетгодишна данъчна проверка на доходите на нашето семейство oт НАП и надлежно платени данъци.

Това обвинение цели да пренасочи общественото внимание и да продължи публичния линч, икономическите репресии и психическия тормоз, на който сме подложени от три години. В същото време, то е израз на отчаяние и страх. Политическата мафия много добре знае, че не може да ни принуди да мълчим, за да се откупим. Затова ще направят всичко възможно да ни спрат. Използването и малтретирането на държавните институции за лично обогатяване и преследване на политически и икономически противници е шокиращо и срамно. За онези от нас, които вярват в истината и правосъдието, това е и кошмар.

Но ние няма да се откажем от каузата си, защото България трябва да има различно бъдеще. Правовият ред трябва да бъде възстановен, а човешките права—зачитани", се казва в изявлението на Василева.