Гледай
на живо

Състоянието на пострадалия българин в Лондон е стабилно

Животът му е извън опасност

Състоянието на пострадалия българин в Лондон е стабилно Зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев съобщи, че състоянието на българския гражданин, по... thumbnail text

Зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев съобщи, че състоянието на българския гражданин, пострадал при терора в Лондон, е стабилно. "Животът му е извън опасност. Българският посланик е посетил лечебното заведение, където е настанен и е заявил своята готовност да се срещне се него, когато състоянието му позволява това", обясни Георгиев и поясни, че МВнР на този етап няма да дава подробности за самоличността му.

Припомоняме ви, че в съботната вечер микробус, движещ се с висока скорост, връхлетя върху пешеходци в центъра на Лондон, след това спря при пазара Боро маркет, а от него излязоха тримата нападатели, които нападнаха минувачите с ножове. Извършителите на атаката бяха убити от полицията. 36 ранени се намират в лондонски болници с различни наранявания, като 21 от тях са в критично състояние. Четирима полицаи, които са се опитали да спрат атаката, са сред ранените, двама от тях сериозно.

„Няма точка по света, която да е сигурна. Срещу нас стои един враг, който няма образ. Ние не може да го разпознаем, дори да го срещнем на улицата. Към настоящия момент нямаме информация за конкретно нападение, което да бъде инициирано на територията на България. Нашите служби работят в постоянен контакт както помежду си, така и с чуждестранните партньори, за да се гарантира максималната безопасност на българските граждани", коментира още зам.-външният министър.