София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Световноизвестни професори се обявиха за провото на избор за ваксини

Монтание и Жоайо посочват, че излишните ваксини могат да причинят внезапната детска смърт

6 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Професор Люк Монтание и професор Анри Жоайо се обявяват за право на избор за ваксините на съвместна пресконференция - обръщение към френските депутати, провела се на 7 ноември.  Двамата настояват Франция да не приема закон за въвеждане на още задължителни ваксини, тъй като е в разрез с интересите и здравето на децата и налага индустриален и административен диктат.

Учените  посочват, че прекомерното количество алуминиев адювант, инжектирано с многото ваксини на бебенцата, доказва своята вредност на инжекционното място, както и чрез проникване в други части на тялото, включително мозъка.

Алуминият е токсичен и за животните, получаван чрез ветеринарните ваксини, и пряко или непряко предизвиква саркоми (злокачествени тумори) на инжектираното място в рамките на 3 години, както и 5 години по-късно - остеосаркоми, фибросаркоми и хондросаркоми в крайниците, гръдния кош и корема. Професорите питат дали грижата за котките е по-специална от тази за децата, тъй като алуминият е бил отстранен от ветеринарните ваксини на Санофи.

Професор Люк Монтание и професор Анри Жоайо посочват още, че излишните ваксини могат да са отговорни за внезапната детска смърт в рамките на дни или месеци след ваксинация. Според научно изследване хиперваксинацията е имунотоксична.

Двамата смятат, че ваксинацията за хепатит В за кърмачета не е полезна за здравето и може да бъде вредна в бъдеще, по-специално отговорна за алергични реакции, автоимунни заболявания, включително невродегенеративни, множествена склероза и др. при деца и подрастващи.

Професорите обръщат специално внимание на МПР ваксината, чрез която се инжектират живи отслабени вируси, които не са безопасни за крехките бебета и изискват избирателна ваксинация.