София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Светозар Съев: Проблемите в България идват от липсата на национален суверенитет

„Българите все още не гледат сериозно на президентската институция“

7 годиниИЗБОРИ 2016 13 Боряна Райчева

Нашата кандидат-президентска двойка не призовава гражданите да гласуват конкретно за нас, призоваваме да бъде избран за президент този, който обществото сметне, че ще бъде в състояние да извади България от кризата, в която е изпаднала, съобщи в студиото на предаване „Делници“ по телевизия „Евроком“ кандидатът за вицепрезидент Светозар Съев.
По думите му все още не е назрял моментът, в който българинът да погледне сериозно на президентската институция.
В България има истинска политическа палитра, която може да отговори на всеки вкус, коментира Светозар Съев, който влиза в изборната надпревара заедно с кандидата за президент Пламен Пасков.
Разбира се, надяваме се да стигнем до балотаж, но дори да не успеем нашата цел е по-различна. А именно – да дадем на обществото познанието, да открием заедно генезиса на всички проблеми. А той е липсата на суверенитет на страната ни. Настоящата власт изпълнява чужди интереси, коментира кандидата за вицепрезидент. Ние не се стремим да се харесаме на общесвото, а да посеем огънчето на истината, което да се разгори в буен огън, който да помете настоящото порочно статукво, допълни Светозар Съев.