Гледай
на живо

Т. ПЕТКОВА: ПРАВИМ НЕОБХОДИМОТО, ЗА ДА ВЪЗСТАНОВИМ ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕТО

В ОБЕДНИТЕ ЧАСОВЕ 400 НАСЕЛЕНИ МЕСТА СА БИЛИ БЕЗ ТОК

Хората трябва да бъдат спокойни, че се прави всичко възможно за максимално бързо възстановяване на електрозахранването в засегнатите райони. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която посети област Враца, където вследствие на обилния сняг са нанесени най-сериозни поражения на електропреносната мрежа.

Заместник министрите на енергетиката Николай Николов и Жечо Станков също бяха на място в най-засегнатите райони на територията на ЧЕЗ и ЕВН, за да съдействат за максимално бързо нормализиране на ситуацията и възстановяване на електрозахранването.
По данни на електроразпределителните дружества в обедните часове в неделя без електрозахранване са 400 населени места на територията на ЧЕЗ, 160 – на ЕВН и 397 – на Енерго про. Основна причина за авариите са скъсани електропроводи и паднали стълбове заради падналия обилен сняг и заледяване при минусови температури. Стотици екипи на електроразпределителните дружества работят на терен при пълно съдействие на държавните институции и местната власт.