София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Таяни: Евросъюзът трябва да реши проблемите с тероризма, имиграцията и безработицата

САЩ е наш съюзник, заяви той

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Президентът на Европарламента Антонио Таяни заяви, че европейците чакат от ЕС решение на проблемите с тероризма, незаконната имиграция и безработицата, особено сред младежите.

"Те искат да ги защитим от тероризма, искат да решим имиграционните им проблеми и безработицата, особено проблемите с безработицата сред младежите. Ако решим тези три проблема, ще изпълним задълженията си и самочувствието на ЕС ще се повиши“, заяви той.

В коментар на преговорите за излизане на Великобритания от ЕС, Таяни заяви, че приоритетна задача е защитата на интересите на три милиона граждани на Евросъюза, които живеят в Англия. „Европарламентът ще гласува против договореностите с Великобритания, ако не е удовлетворен от съдържанието им“, подчерта Таяни.

Президентът на Европарламента направи коментар и за развитието на сътрудничество със САЩ. По думите на Таяни, неотдавнашната визита на президента Доналд Тръмп в Европа показва, че „САЩ е наш съюзник“.