София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Таксиметровите шофьори готвят протест

Провеждат нестандартна акция срещу паркиращите на стоянките им

5 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Таксиметровите шофьори в София готвят протест. Недоволството си те ще изразят пред сградата на Столична община следващата седмица. От Националния синдикат на таксиметровите превозвачи настояват в София да бъдат определени с наредба минимални тарифи, както и да бъдат актуализирани максималните такива, които са от 2011-та година.
 
Освен тези искания, таксиджиите се оплакват от това, че гражданите си позволяват да паркират автомобилите си на техните стоянки. За справяне с този проблем шофьорите от бранша вече са предприели нестандартна акция. Те облепят с хартии всяка от колите, паркирала на местата за таксита.
 
 Инициативата за кратко е придобила изключителна популярност в социалните мрежи. Идеята е нарушителите да бъдат накарани да се замислят и да коригират поведението си без да им бъде причинена реална вреда.
 
Досега реакциите на шофьорите на облепените с хартийки коли били позитивни, твърдят от бранша и предупреждават все пак водачите да бъдат внимателни къде паркират, за да не заварят колите си налепени с листчета.