София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Таско Ерменков е готов да бъде кандидатът на БСП за президент

Депутатът обещава да „стои на барикадата“ в защита на българските интереси

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Референдумът е ефикасен инструмент за изразяване на волята на хората, но и опасно оръжие в ръцете на популисти. Така депутатът от БСП Таско Ерменков коментира в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ референдумите на Слави Трифонов и на Веселин Марешки и произнасянето на Конституционния съд за въпросите от референдума на Трифонов.

Според депутата множеството референдуми умишлено се опитват да объркват хората преди президентските избори наесен.

Таско Ерменков заяви, че приема номинациите на редица партийни организации, които са издигнали кандидатурата му за президентските избори и че е готов да се включи в надпреварата. Според него номинациите му се дължат на това, че хората добре го познават и оценяват неговото активна позиция за защита на гражданските интереси.

Депутатът коментира и концесионните договори, които е сключила България в различни сектори. Според него те са неизгодни и БСП готви промяна в закона за концесиите, които да променят ситуацията.

Ерменков смята, че концесионните такси са ниски и че концесиите по същество са пладнешки обир.

Тези, които биха гласували за мен, трябва да са сигурни, че ще стоя на барикадата в защита на българските интереси, каза още депутатът.

Според него шансовете за широко ляво обединение намаляват, но той се надява на втория тур всички да се обединят около левия кандидат.