София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ТЕЛЕФОННА ИЗМАМА В ПЕРНИК

74-годишна жена е измамена със сумата от 10 000 лева

9 годиниКрими 2 Боряна Райчева

74-годишна жена е измамена със сумата от 10 000 лева в Перник, съобщи МВР.
Пенсионерката е повярвала на мним лекар, който позвънил на домашния телефон на перничанката и й казал, че дъщеря й си е счупила крак и се нуждае от скъпоструваща спешна операция.
Жената изпаднала в паника и започнала спешно да търси пари. Събрала набързо 10 000 лева и ги предала на непознат мъж, дошъл в дома й. След като предала парите се обадила на дъщеря си и разбрала, че е измамена. Служители на реда разследват случая.
От Министерството на вътрешните работи напомнят на гражданите да не се доверяват на непознати и по никакъв повод да не дават пари на ръка, тъй като нито една болница, държавна или частна фирма не действат по подобен начин.
Полицаите призовават децата и внуците на възрастните хора да заострят вниманието за подобни измами и преди да предприемат каквито и да било действия, да се чуят по телефона с близките си.
При получаване на съмнително обаждане уведомете служителите на реда на телефон 112.