София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Телефонни измамници събирали дарения от името на заместник-министър

Лицата са криминално проявени

6 годиниКрими 16 Боряна Райчева

Трима мъже са задържани в столицата при специализирана полицейска операция на сектор „Измами“ от Главната дирекция „Национална полиция“,след реализирана телефонна измама. Това съобщават от пресцентъра на МВР.
Задържаните на възраст 35, 48 и 54 години са криминално проявени, с регистрации за кражби, измами, изнудване и хулиганство, като единият от тях е и осъждан.
По случая е образувано досъдебно производство. Двама от мъжете са задържани в паричния салон на Централната поща в столицата, в момента на получаване на инкриминираната сума, а третият, който се е явявал техен шофьор – пред сградата. Мъжете са действали по схемата „Събиране на дарения“, като са се представяли от името на заместник-министър. При последвалите процесуални действия, у тях са намерени и иззети вещи и предмети, свързани с осъществяваната от лицата престъпна дейност. Установено е, че тримата са съпричастни и към друг подобен случай, в който са събирали пари от името на народен представител.