София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Теодора Маджарова е в тежко състояние

Жената е настанена в болница „Токуда“

6 годиниЗдраве 1 Боряна Райчева

Теодора Маджарова е настанена в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. „Благодарение на съвместните услия на Министерството на външните работи и Министерството на здравеопазването, и на сътрудничеството на българските и турските власти, пациентката е транспортирана със самолет до Истанбул, откъдето е докарана с реанимобил до лечебното заведение по изрично желание на близкитей“, съобщиха от болницата.

Жената е настанена в клиниката по Анестезиология и интензивно лечение и е под грижите на специалисти по Интензивна терапия, Медицинска онкология, Неврохерургия, Образна диагностика и Клинична лаборатория. Обективното й състояние е тежко, в следтвие на основното и онкологично заболяване, върху което влияние е оказало и продължителното пътуване, Медиците са насочени към стабилизиране на жизнените функции и недопускане на болки и страдания.