София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Терористи са виновни за палежа на 50 автобуса във Венецуела

Това обяви губернаторът на щата Боливър

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Губернаторът на венецуелския щат Боливър Франсиско Ранхел Гомес обвини терористите в палежа на 50 автобуса на територията на щата, извършен в понеделник сутринта.

"Предприятието на боливърския народ „TransBolivar“ беше атакувано от терористите, към момента 51 автобуса са засегнати“, написа Ранхел в своя микроблог в Туитър. Той не уточни за какви терористи точно става дума.

По думите на губернатора, повече от 170 хиляди ползватели на обществен транспорт могат да срещнат трудности при придвижване. За палежа на автобусите са използвани бутилки със запалителна течност.

От началото на април във Венецуела се водят масови протести, след решението на Върховния съд, да ограничи сериозно властта на опозиционното Народно събрание.

Решението беше отменено, но поддръжниците на опозицията излязоха по улиците с искане оставките на членовете на съда и провеждането на предсрочни избори.

Те протестират и срещу свикването на учредително събрание, считано като опит за изменение на конституцията. По последни данни, броят на загиналите в хода на протестите е около 48 души.