София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тигри изядоха служител на зоопарк

Трагедията се разигра в Бангалор, пред погледите на много туристи

7 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

В индийския национален парк Банерхгата се разигра трагедия, при която два бели тигъра убиха, а после изядоха служител на парка. Двама работници влезли в зоната, обитавана от семейство тигри с цел да почистят мястото. Двамата предполагали, че в този момент семейството не е там. Майката-тигрица и две от децата й обаче се оказали наблизо. Един от тигрите скочил на врата на служителя и започнал да го хапе. След това върху него се хвърлил и другият тигър, докато майката наблюдавала вахканалията. Другият работник избягал веднага от мястото на трагедията, без да успее да помогне на колегата си. Той все пак повикал други служители на помощ, които обаче не успели да направят нищо. След като тигрите били прогонени, се оказало, че части от тялото на работника липсват.
Националният парк Банерхгата се намира на 22 километра от Бангалор, а инцидентът е станал в зоната за сафари. Много туристи са станали свидетели на трагедията.
Децата на бенгалските тигри живеят с родителите си от две до три години и на 4 достигат полова зрялост. През май тази година английските медии съобщиха за подобен инцидент на Острова, когато тигър уби служителка на зоопарка в град Хантингтън, графство Кембриджшир.