София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Тодор Байчев, БСП: Съвсем скоро ще трябва да внасяме ток

Според депутата това ще е цената за провала на АЕЦ „Белене“

7 годиниПолитика 10 Боряна Райчева

Срещата на Корнелия Нинова с македонския премиер Зоран Заев е извън държавния протокол, но е естествена, тъй като той е лидер на Социалистическата партия на Македония и има добри лични отношения с Нинова, а преди това и с Михаил Миков и Сергей Станишев. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ депутатът от БСП Тодор Байчев.

Според депутата е време Македония да загърби своето вторачване в миналато, от което и двете страни могат да извлекат полза.

Байчев беше скептичен относно възможността през България да бъде доставян газ за Македония, тъй като не е ясно откъде ще дойде той.

Депутатът коментира вероятността България да изпадне в енергийна зависимост и каза, че след затварянето на последните блокове в АЕЦ „Козлодуй“ страната ни ще трябва да внася електроенергия и това ще е много скъпо.

Това е цената, която трябва да платим за провала на проекта за АЕЦ „Белене“, каза още Байчев.