София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Топло и във вторник

Максимални температури от 29 до 34 градуса

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Във вторник минималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса, по крайбрежието на морето до 19, 20. Сутринта на места в низините ще има мъгла и ниска облачност, а по-плътни облаци се очакват над крайните северни части от страната. Видимостта бързо ще се подобрява, облаците ще намалеят и през деня над по-голямата част от страната ще бъде слънчево.
В следобедните часове повече облаци ще има над Западна и Северна България, а над Южна и Източна ще бъде предимно слънчево. Кратък дъжд е възможен по Дунавското поречие. Ще духа слаб до умрен вятър от изток-югоизток. Топло, дори горещо с максимални температури от 29 до 34 градуса, по Черноморието 25, 27.
Над планините предиобед ще бъде слънчево. Следобед ще се заоблачава, по-съществено над масивите от западните райони, където на места ще превали и прегърми. На 2500 м височина максималната температура ще достига 13 градуса, а на 1500 м около 20 градуса.
По Черноморието денят ще започне с ниска облачност.
Още преди обед облачността ще намалява и около и след пладне времето ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде от югизток – умерен. Дневните температури ще достигат 25, 27 градуса. Вълнението ще бъде слабо. Температурата на морската вода ще бъде 21, 24 градуса.
В сряда от северозапад ще започне пренос на по-хладен въздух. Той ще обхваща Западна и Северна България, където ще превали и прегърми. На юг и изток ще остане все още топло. В четвъртък захлаждането ще обхване цялата страна. Ще има значителна облачност с по-съществени валежи над южните и източните части. По високите части на планините, над 2000 м, ще превали сняг. В петък ще остане ветровито. От запад на изток облаците ще намаляват, но преди обед в Източна България все още ще превалява. В събота ще има повече слънчево часове. Сутринта ще бъде студено, но през деня ще се затопля.
На този ден най-студено е било в София плюс 1.6 през 1916 г, а най-топло в Плевен 34.5 през 1955 г.