София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Топло с много слънце

Максималните температури ще са между 23° и 28

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Днес в сутрешните часове на отделни места в Дунавската равнина ще се образува краткотрайна мъгла или ниска облачност, информира агенция "Пик". Минималните температури ще са между 7° и 12°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко по-високо от средното за месец май. През деня ще бъде предимно слънчево. След обяд над Западна България ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в планинските райони ще превали. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 28°, по-ниски по Черноморието - 15-17°. Ткава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който привечер за кратко ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са 15-17°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над масивите в Западна България ще се развива купеста облачност, но само на отделни места за кратко ще превали. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, в масивите в Югоизточна България до силен от изток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.
През следващите два дни времето ще бъде предимно слънчево.
След обяд в Западна България ще се развива купеста облачност, в сряда на отделни, а в четвъртък - на повече места в страната ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Ще се задържи сравнително топло с минимални температури между 7° и 12° и максимални - между 23° и 28°. В петък от северозапад ще проникне хладен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност. На повече места в Западна и Централна България ще има валежи, придружени с гръмотевици. Възможни са и градушки. Дневните температури ще се понижат слабо.