София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Топло, температури между 7 и 12 градуса

От вторник се чака застудяване

7 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

Времето е предимно облачно, на много места и мъгливо. Максималните температури продължават да се покачват и в по-голямата част от България са между 7 и 12 градуса. На места, предимно в Западна България, се очакват превалявания от дъжд.

В събота и неделя ще има разкъсана, над много райони предимно значителна облачност. На отделни места ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг, с по-голяма вероятност в неделя. Ще духа слаб югозападен вятър.

През деня ще бъде сравнително топло, особено в планините и планинските райони, но сутрешните температури в повечето места ще остават отрицателни. В понеделник ще има по-съществени временни разкъсвания и намаления на облачността, но до вечерта тя отново бързо ще се увеличи и ще започнат превалявания, все още предимно от дъжд.

Във вторник ще започне ново застудяване, като се очаква в сряда максималните температури да паднат с около 10 градуса до минус 2. Почти няма да има разлика между дневни и нощни температури.