София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Топлофикация“ обеща компенсации за студуването

Нямало нужда от специални заявления

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Софийската „Топлофикация“ обяви, че ще компенсира клиентите си, които останаха без парно и топла вода поради авария, без да е необходимо да подават заявления. След като в продължение на няколко дни повечето източни квартали на столицата останаха на студено, омбусманката Мая Манолова посъветва абонатите да заведат дела срещу монополиста.

От „Топлофикация“ уверяват, че клиентите ще бъдат обезщетени още в следващите сметки за парно без значение дали са били лишени от услугата за 48 или повече часа.

„Компанията ще предложи на принципала в лицето на Столичния общински съвет да бъдат обезщетени всички клиенти на топлорайон „София Изток”, които останаха без отопление и топла вода в резултата на мащабната авария, независимо дали става дума за 48 или повече часове. В момента се разработва методика за изчисление на обезщетенията, съобразена с Общите условия на дружеството и тя ще бъде предоставена за разглеждане и одобрение от Столичен общински съвет“, пише в съобщението, разпространено от пресцентъра на „Топлофикация“.