София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Трагедия край Ловеч (обновена)

9 човека загинаха, 18 души ранени в катастрофа между бус и камион

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Девет човека загинаха и 18 бяха ранени при челен сблъсък на пътнически микробус и товарен автомобил край село Микре, съобщиха от МВР. Шестима загинаха на място, а един по пътя към болницата. Сред загиналите е и шофьорът на микробуса, потвърдиха от Окръжната прокуратура в Ловеч.

Микробусът е с пернишка регистрация, превозвал е хора със зрителни увреждания, които са били на обучение. Прибирали са се към Перник. Сред загиналите е и шофьорът на микробуса.

Пострадали са и шофьорът, и спътникът му, пътували в камиона. Все още се уточнява броят на ранените и тяхното състояние. В микробуса са пътували общо 26 човека, като всички оцелели са откарани в ловешката болница.

Сигнал за инцидента е подаден към 12.50 часа.

Пътят София-Варна в района на селото остава затворен. Обходният маршрут е с.Микре - Ловеч - пътен възел Абланица. Очаква се на мястото на инцидента да пристигне окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

На мястото има полицейски, пожарни и медицински екипи. Шефът на областната полиция коментира за NOVA, че ситуацията е изключително тежка.

В района на село Микре често стават пътни произшествия.