Гледай
на живо

Трайчо Трайков с обвинение по Коледа

Обвинение за умишлена безстопанственост е получил бившият енергиен министър

Трайчо Трайков с обвинение по Коледа Обвинение за умишлена безстопанственост заради продажбата на едно от електроразпределителните дружес... thumbnail text

Обвинение за умишлена безстопанственост заради продажбата на едно от електроразпределителните дружества през 2011 г. е получил бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков, информира самият той във фейсбук профила си. Обвинението му е връчено на 28-и декември, дни след Коледа.
Обвинението е, че през 2011 г, когато бях министър на икономиката, енергетиката и туризма, остатъчният пакет акции от ЕВН "България Електроразпределение" АД е продаден за по-малко пари, отколкото някой сега е сметнал, че е трябвало. Нищо, че продажбата е извършена на Българската фондова борса, по състезателна методика, одобрена от Комисията за финансов надзор, в изпълнение на приета от Народното събрание стратегия и то не от мен, а от единствения орган в държавата, който може да я извърши - Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол", пише Трайков.
Обвинението може да е, защото стоте милиона от сделката през 2011 година не са депозирани в КТБ, а беше проведен конкурс, спечелен от друга банка, коментира обвиняемият.