София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Три са жертвите за седмица от протестите във Венецуела

Демонстрациите са срещу конституционни промени

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Броят на убитите по време на протестите във Венецуела за седмица нарасна до трима. Общият брой на жертвите достигна 103 души.

По данни на портала „Nacional“ в щата Мерида в сряда вечерта е загинал един младеж. Той е получил огнестрелна рана. Бил е откаран в болница, но веднага е починал.

В по-ранните часове на същия ден в Мерида загина още един участник в протестите. Третата жертва е 16-годишен юноша, който е загинал в района на Каракас Петаре.

От началото на април във Венецуела се провеждат масови протести, след решението на върховния съд да ограничи сериозно властта на опозиционната Национална асамблея.

Решението беше отменено, но опозиционерите излязоха по улиците с искане за оставка на членовете на съда и провеждане на предсрочни избори, също и срещу свикването на учредително събрание, считано за опит за измяна на конституцията.