София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Три симптома, че се нуждаем от нов, по-хубав матрак

Матраците имат пряка връзка с нашето здравословно състояние

5 годиниЗдраве 7 Боряна Райчева

Всяка домакиня знае, че за свежест и чистота в леглото е препоръчително спалното бельо да се сменя всяка седмица. Но знаем ли кога е точният момент, за да подменим стария матрак с нов? Вероятно, ако от твърде дълго време ползвате вашия то овехтяването му виждате като смяна на цвета, пожълтяване, протриване. Но има още три симптома, които не бива да пренебрегвате за да осъзнаете, че вече е настъпим момента да потърсите фирми, предлагащи качествени и хубави матраци. Много хора се оплакват от хронично главоболие. Замислете се по колко часа спите и дали сънят е спокоен или се събуждате често. Именно това е първата причина да осъзнаете, че матракът, който в момента използвате, не ви предоставя достатъчен комфорт и се оказва основната причина за болките във врата и главата.

Един добър матрак е достатъчно еластичен, дори и в ортопедичния си вариант. Когато сте легнали на леглото и при ставането матрака възвръща първоначалната си форма, то това означава, че всичко е наред и можете да се доверите на качествата на вашето легло. Но, ако забележите, че матракът е загубил своята еластичност, то това е вторият симптом, че е време да предприемете ефективни действия към намирането на хубав нов матрак.

Матраците са онези продукти, които имат много пряка връзка с нашето цялостно здравословно състояние. Не става въпрос само за физическо, но също така и за психическо равновесие и баланс на тялото с духа. Когато тялото е максимално отпочинало, се чувствате тонизирани и свежи, а предизвикателствата на работното място ви се струват незначителни и елементарни. Ако ви налягат депресивни мисли, не изпитвате достатъчна увереност и губите почва под краката си, помислете дали пък е достатъчно качествен съня ви. Спокойствието и продължителността на нощния сън трябва да са достатъчни. Само по този начин тялото ще получи възстановяването, от което се нуждае. Много хора се опитват да спят по-дълбоко с приемането на медикаменти, пиенето на успокояващи чайове, топло мляко или аперитив. Ефектът от тези средства обаче не винаги е благоприятен, а в някои случаи дори води до пристрастяване.

Затова заложете на качествен и хубав матрак. Такъв, с който ще спите като бебе, а тялото ви ще бъде благодарно за инвестицията, която сте направили. Здрави, бодри и отпочинали! Всеки би желал да получи този стимул да покорява света след събуждането си сутрин. Затова, ако и вие мечтаете за качествен и зареждащ с нови сили здравословен сън, намерете идеалния матрак, който да ви го осигури.

https://bgmatrak.com/