София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Трима нови зам. министри назначи премиерът Бойко Борисов

Светлана Йорданова става третият заместник-министър на здравеопазването

7 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

Премиерът Бойко Борисов подписа заповеди за назначаването на трима заместник-министри, които ще попълнят екипите на министерствата на здравеопазването, на регионалното развитие и благоустройството и на енергетиката. Предложенията за назначенията са на съответните министри.

Светлана Йорданова става третият заместник-министър на здравеопазването. Тя е магистър по счетоводство и инженер-химик, От 2015 г. е секретар на Националния съвет по наркотични вещества към ведомството.

За заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е назначен Павел Тенев. От 2003 г. той работи като ръководител на проекти в различни фирми в сферата на строителството. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Красимир Първанов е назначен за заместник-министър в Министерството на енергетиката. Той е бивш изпълнителен директор на НЕК.