Гледай
на живо

Тропична буря в Куба евакуира хиляди

За момента няма жертви

Тропична буря в Куба евакуира хиляди Тропична буря в Куба бе причина жителите от няколко града и американския щат Флорида да бъдат евакуи... thumbnail text

Тропична буря в Куба бе причина жителите от няколко града и американския щат Флорида да бъдат евакуирани. Най - сериозно засегнат от бурята с името "Алберто" е Еликът Сити в щата Мериленд. От проливните дъждове улиците се превърнаха в кални реки.

В щата бе обявено извънредно положение от губернаторът Лари Хоган.

До момента не е съобщено за ранени или загинали хора. Залети бяха автомобили,а нивото на водата успя да достигне до първите етажи на няколко сгради.

В последните две години това е второто такова наводнение в Еликът Сити.
Според прогнози на специалисти бурята може да предизвика опасни за живота наводнения в южните крайбрежни Американски щати. Предвижда се тя да достигне сушата днес в северозападната част на Флорида, заяви Националният център по ураганите на САЩ.

Броят на евакуираните от бурята "Алберто" в Куба надхвърли 5000 човека. Стихията донесе проливни дъждове, особено в западната и централната част на страната. Рязко покачване на нивото на реките и водохранилищата наводни ниски райони в няколко провинции. Няма данни за жертви и разрушения, но са нанесени сериозни щети на селскостопанските култури.