Гледай
на живо

Тръмп бил измамен за руските дипломати

Президентът на САЩ е ядосан на асистентите си

Доналд Тръмп се разгневи, когато научи, че Франция и Германия са изгонили само четирима руски дипломати, докато САЩ експулсираха 60 руснаци, пише вестник The Washington Post.
Според публикацията на 24 март асистентите на американския лидер му представили план за действие, съгласно който САЩ трябва да изпратят "почти толкова руски дипломати, колкото европейските съюзници", предаде РИА Новости.

Вестникът обяснява, че асистентите имал предвид общият брой дипломати, но Тръмп решил, че става въпрос за всяка отделна страна от ЕС и в момента бил страшно разярен.

Според високопоставени служители президентът започнал да бута асистентите с неприлични думи и да вика, че "той не се интересува от общия брой", тъй като се оказва, че неговата администрация взема най-твърдата позиция срещу Русия. 

В края на март западни страни изпратиха общо около 150 руски дипломати обратно в Русия, Москва отговори с огледални мерки. Това се случи след отравянето в Солсбъри на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Лондон и някои други страни обвиниха за инцидента в Москва. Русия категорично отрече участие в престъплението, като нарече позицията на Запада провокация.