София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Тръмп: ЕС се отнася по най – лошия начин към САЩ

Отговор на САЩ към критиката на Доналд Туск

6 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

ЕС се отнасяше ужасно със Съединените щати в търговията, държеше се ужасно с нашите работници. Дефицитът ни с ЕС през миналата година беше 151 млрд. долара. Познавам се много добре с Жан-Клод и с Доналд и двамата ги харесвам много. Но те са много трудни. Честно казано, извън Китай и някои други страни, ЕС се отнася към нас по най-лошия възможен начин.

 Това,  което коментира още Доналд Тръмп преди началото на заседанието на кабинета на президента, засегна  въпросите за търговските бариери, в следствие на което американските фермери до голяма степен не се допускат да продават продуктите си в ЕС. Идентична е ситуацията и с търговията на коли, ниските такси, които пращат европейските търговци,  както и налаганите огромни мита от ЕС. 

"Те могат да ме наричат по всякакъв начин, но това не може да продължава така", категорично заяви Тръмп, след запитване на репортери. 

Отговорът на Доналд Тръмп дойде ден след като председателят на Европейския съвет Доналд Туск отправи oстри критики към американския президент като заяви, че „ с приятели като Тръмп не ти трябват врагове.“