София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тръмп - готов за среща с Путин през целия си живот

Президентът на САЩ обяви, че ще се разберат с Русия

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви в четвъртък, че е готов през целия си живот, за среща с руския лидер Владимир Путин. Това той каза на среща с поддръжниците си в щата Монтана, предаде ТАСС.

"Бил съм готов за това през целия си живот", каза той. Изявлението на Тръмп се дължи на факта, че някои американски медии поставиха под въпрос готовността му да се срещне с руския президент, но президентът на САЩ не цитира конкретни примери за такива критики.

Той отново заяви, че планира да се договори с Русия. "Да се ​​разбираме с Русия, да се разбираме с Китай, да се разбираме с други страни не е лошо, добре е", каза той.

"Ще се срещна с президента Путин следващата седмица и ще се разберем", каза Тръмп, припомняйки за срещата на върха на двамата държавни глави в Хелзинки на 16 юли.

В същото време американският президент отново предположи, че Москва би предпочела изборите през 2016 година да бяха спечелени от съперника  му - бившият държавен секретар Хилъри Клинтън. "В Русия вероятно казват: "Ако наистина харесахме този човек, тогава направихме голяма грешка", каза Тръмп.

Срещата на върха на Руската федерация и Съединените щати ще се проведе на 16 юли в Хелзинки. Кремъл и Вашингтон потвърдиха датата и мястото на срещата.

Путин и Тръмп проведоха за първи път разговори на 7 юли 2017 г. в рамките на срещата на високо равнище на Г-20 в Хамбург.