София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тръмп и Брайдън готови за бой

Засега заканите се разменят задочно

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Бившият вицепрезидент на Америка Джо Брайдън предизвика гнева на настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп, като на лекция пред студенти в университет в Маями, привърженици на демократическата партия обясни, че е бил канен на диспут с Тръмп, но той е отказал категорично. Брайтън припомни и обвиненията в сексуален тормоз срещу настоящия държавен глава на Америка и изтеклото видео в тази посока, в което Тръмп си признава, че си позволява да е по-фриволен спрямо жените.
 
„Питаха ме дали бих искал да вляза в дебат с този джентълмен (Тръмп), и аз казах: Не! Ако бяхме ученици в горните училищни класове, бих го завел зад физкултурния салон и бих му хвърлил як пердах". 
 
Тръмп естествено не остана безучастен към хвърлената ръкавица, както обикновено използва социалната мрежа „Туитър“, за да отговори.
 
„Лудият Джо Байдън се опитва да се прави на нахакано момче. А той, всъщност, е умствено и физически слаб и въпреки това ме заплашва за втори път с физическа разправа. Но той не ме познава - веднага ще бъде сразен и ще лее горчиви сълзи. Не заплашвай хората, Джо!“
 
В началото на март Тръмп коментира потенциалното намерение на Байдън да се кандидатира за президент през 2020 г. и като употреби обиден израз, каза, че лесно ще го победи.