София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тръмп и Путин ще разговарят на Г-20

Планиран е двучасов разговор между двамата

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Американският президент Доналд Тръмп и руският президент Владимир Путин ще се срещнат в събота в рамките на срещата на върха на Г-20 в Аржентина. Това съобщи руският президентски помощник Юрий Ушаков пред държавната информационна агенция РИА Новости.

Срещата ще се проведе в хотел Park Hyatt в Буенос Айрес и се очаква да започне в 9:30 сутринта и да продължи повече от два часа. От Белия дом също са потвърдили за предстоящия разговор между двата лидери, посочи говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

Очаква се двамата лидера да обсъдят редица двустранни въпроси, включително "начини за нормализиране" на отношенията между САЩ и Русия.

Това ще бъде втората подобна срещу между двамата държавни глави, след срещата им във Финландия през юли, на която присъстваха само преводачите на Тръмп и Путин.

Съветникът по националната сигурност Джон Болтън заяви пред репортери във вторник, че при евентуална среща между двамата лидери, Тръмп ще обсъди с Путин сигурността, контрола върху въоръженията и регионалните проблеми. "Мисля, че това ще бъде продължение на тяхната дискусия в Хелзинки", посочи Болтън, но не потвърди дали конфликтът в Украйна ще бъде сред темите между президентите на САЩ и Русия.