София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тръмп може да признае Крим като част от Русия

Той обеща да преразгледа санкциите, ако бъде избран за президент

8 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп заяви, че ако бъде избран за поста в Белия дом ще обмисли въпроса с признаването на Крим като част от Русия. Той допълни, че ще преразгледа санкции, наложени на Москва заради ситуацията в Украйна.

Въпреки коментарът на милиардера, на конгреса на Републиканската партия в Кливланд беше прието, че едно от нещата в предизборната платформа ще е санкциите да останат в сила, докато не бъдат напълно възстановени суверенитетът и териториалната цялост на Украйна.

Според Тръмп руският президент Владимир Путин не уважава кандидата на демократите Хилари Клинтън, нито пък настоящия президент на САЩ Барак Обама. Кандидатът на републиканците изрази надежда че руският държавен глава изпитва уважение към него, защото това ще подобри отношенията между двете страни, ако бъде избран за президент. В същото време милиардерът отрече всякакви връзки с Русия. Той заяви, че никога не се е срещал с Путин, но изрази съмнения за ролята на Москва в скандала с изтеклите имейли на демократите.