София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тръмп обеща да се справи със Северна Корея „по един или друг начин”

САЩ призоваха Северна Корея да прекратят своите ядрени и ракетни опити

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че проблемът с ядрената и ракетната програма на Северна Корея ще бъде решен " по един или друг начин." Това той коментира по време на разговора си с китайския президент Си Дзинпин в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Хамбург, Германия.
Може да отнеме повече време, отколкото бихме аз и вие, но в крайна сметка по един или друг начин ще успеем, каза Тръмп, добавяйки, че той оценява действията на Пекин срещу "изключително важния проблем в лицето на Северна Корея, с които е необходимо да се направи нещо. "
Тръмп призова китайския лидер да използва икономически лостове за оказване на натиск върху Пхенян.
САЩ призоваха Северна Корея да прекратят своите ядрени и ракетни опити. Вашингтон предупреди, че е готов да нанесе превантивен удар срещу севернокорейските военни обекти, ако Пхенян реши да направи още един ядрен опит. Северна Корея отговори, че в такъв случай тя също ще нанесе превантивен удар.