София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Тръмп обяви пълната си подкрепа за зет си Джаред Кушнер

ФБР разследва зета на Тръмп за връзки с Русия

7 годиниПолитика 23 Боряна Райчева

Президентът на Доналд Тръмп коментира, че напълно вярва и оценява работата на зет си и свой съветник Джаред Кушнер във връзка с проверките, които ФБР е предприело относно "отношенията му с Русия".
Джаред върши отлична работа за страната си, имам му пълно доверие, той уважава буквално всички и работи по програма, която ще спести милиарди долари на страната. И може бу най-важното. Той е много добър човек, цитира вестник New York Times президента.
В началото на 2016 година Кушнер се срещна с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк в небостъргача Тръмп Тауър, като се твърди, че са обсъдили създаването на таен канал за комуникация между Москва и екипа на Доналд Тръмп, като за тази цел ще бъдат използвани руските дипломатически представителства в Съединените щати.
Адвокатът на Кушнер Джейми Гореликт заяви по-рано, че клиентът му е готов да отговори на въпросите на ФБР за ролята си в кампанията на Доналд Тръмп.