Гледай
на живо

Тръмп отказа да почете Барбара Буш

Президентът не се появи на погребението на бившата първа дама

Тръмп отказа да почете Барбара Буш Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказа да присъства на погребението на бившата първа дама Барбара Бу... thumbnail text

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказа да присъства на погребението на бившата първа дама Барбара Буш, която почина на 93-годишна възраст. Тя бе погребана в Хюстън, а президентското семейство бе представено от съпругата на Тръмп – Мелания. Според администрацията на Тръмп, президентът не искал да безпокои семейството на Буш с допълнителните мерки за сигурност.

На церемонията присъстваха всичките последни президенти на Америка – съпругът Джордж Буш-старши, синът Джордж Буш-младши, Бил Клинтън и Барак Обама. Там бяха и бившият държавен секретар Кондолиза Райс, както и бившият шеф на Пентагона Роберт Гейтс. Над 1500 жители на Хюстън изпратиха Барбара Буш в последния й път.

Барбара Буш се ползваше с огромно уважение и обич сред американците, заради мъдростта и спокойствието, както и за отглеждането на двамата си сина – единият стана президент на САЩ, другият губернатор на Флорида. По времето на мандата на Джордж Буш-младши тя бе наричана първата майка на Америка.