София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тръмп призова Клинтън да публикува медицинската си история

Съветникът на Клинтън нарече Тръмп „клиничен психопат“

8 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Kандидат-президентът на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп заяви, че е готов да публикува подробна медицинска история и призова своя съперник Хилъри Клинтън, която неведнъж е обвинявана в укриването на сведения относно състоянието на здравето й, да направи същото.
Мисля, че двамата кандидати – нечестната Хилъри и аз – трябва да публикуваме подробни медицински записи, написа Тръмп в микроблога си в Twitter. "Аз ще го направя, без никакви проблеми, - каза милиардерът - Какво ще кажете за Хилъри?"
Преди две седмици магнатът смъмри съперничката си в "липса на морална и физическа издръжливост, необходима, за да се защити от терористичната група "Ислямска държава".
Говорителят на републиканеца Катрин Пиърсън предположи, че Клинтън е претърпяла дисфазия (нарушение на говора). Пиърсън аргументира своето заключение с факта, че демократката подозрително често "изчезва след реч", като твърди, че е принудена да "се прибере вкъщи и да си легне." В щаба на Клинтън напълно отхвърлиха тези твърдения.
Междувременно бившият политически съветник на американския президент Барак Обама Дейвид Плуф, който сега съветва демократите, нарече кандидата за президент от Републиканската партия Доналд Тръмп "клиничен психопат", който не може да изпълнява задълженията на Белия дом. Това мнение той изрази в интервю за телевизия NBC.
Просто казано, ние се занимаваме с психопат, който се кандидатира за президент - каза Плуф за Тръмп -. Той се вписва в клиничната дефиниция (на думата)."
Консултантът на кампанията на Хилъри Клинтън призна, че няма медицинско образование, но според него се забелязват "симптоми" при Тръмп като "невероятно високо самочувствие, патологична лъжа и липса на състрадание и чувство за вина". Според Плуф такъв човек не може да бъде президент на САЩ.