София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тръмп: Сега е моментът да изживеете американската си мечта

Американският президент произнесе годишната си реч

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Президентът на САЩ Доналд Тръмп произнесе годишната си реч пред Конгреса. Темите, които той засегна са основно по въпросите за имиграцията и икономиката на страната. Подчерта, че в САЩ има ниска безработица, отбеляза и данъчните реформи.

Тръм изложи позитивна визия за бъдещето на САЩ. „Никога не е имало по-добро време за живеене в Америка”, заяви Тръмп и допълни: „Ако работите усърдно, ако вярвате в себе си, ако вярвате в Америка, тогава може да мечтаете за всичко, можете да бъде всичко, а заедно можем да постигнем всичко”.

Американският държавен глава призова републиканци и демократи да работят заедно за постигането на компромис по въпросите за имиграцията и инфраструктурата.

Тръмп обяви, че състоянието на съюза е силно и сега е най-добрият момент за всеки да изживее своята американска мечта. „През последната година светът видя това, което ние винаги сме знаели, че няма други на земята толкова безстрашни и решителни като американците. Ако има планина, ще я изкачим. Ако има граница, ще я пресечем. Ако има предизвикателство, ще го преодолеем. Ако има възможност, ще я използваме. Така че нека признаем, че състоянието на съюза е силно, защото нашият народ е силен и заедно градим силна и горда Америка“.