Гледай
на живо

Тръмп създава извънредно „военна стая“ в Белия дом

Поредна жертва на изтичания на информация може да стане Джаред Къшнър

Тръмп създава извънредно „военна стая“ в Белия дом Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп се завърна у дома, приключвайки своето първ... thumbnail text

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп се завърна у дома, приключвайки своето първо пътуване зад граница откакто е заел поста в Белия дом, пише руското издание „Коммерсант“.

Кулминация на неговата визита стана срещата на върха на страните от Групата на седемте (Г-7) в Италия.
Дипломатическият маратон, в хода на който държавният глава на САЩ проведе срещи с главните съюзници на Вашингтон, премина на фона на продължаващия скандал относно „руските връзки“ на предизборния щаб на Тръмп. Поредна жертва на изтичания на информация може да стане зетят и съветник на президента Джаред Къшнър, който е заподозрян в опити да създаде канал за специализирани връзки с Руската федерация.

Потвърждение за това, че проблемите на Тръмп бързо нарастват, стана прието от президента безпрецедентно решение за създаване в Белия дом на „военна стая“ - група за борба срещу противниците на държавния глава, които усилват натиска, както върху него, така и върху семейството му.