София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тръмп вярва в разузнаването на САЩ

Критиките към него продължават

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Президентът на САЩ Доналд Тръмп не се е изразил правилно в изказването си след срещата си с президента на Русия Владимир Путин в Хелзинки, относно намесата на Русия в президентските избори в САЩ от 2016 година. Президентът на САЩ говори пред членовете на републиканците в Конгреса на среща в Белия дом и обяни, че е имал предвид обратното - че не вижда защо да не е била тя. Казаното изречение било: "Не виждам причина, поради която не би била Русия“. Той обеща и че администрацията му ще се опита да предотврати евентуални бъдещи намеси на Русия в предстоящи изборни кампании. 

Припомняме, след изказването на президента на САЩ на общата пресконференция в Хелзинки с руския държавен глава Владимир Путин за намесата на Русия в изборите, което предизвика вълна от критики, Тръмп написа в Twitter: "Имам ОГРОМНО доверие в МОEТO разузнаване". Бившият директор на ЦРУ Джон Бренън обвини президента Доналд Тръмп в държавна измяна.

Пресата също разкритикува президнта Тръмп.  "Ню Йорк дейли нюз" обвини Тръмп в предателство. Изданието публикува на първа страница илюстрация, на която Тръмп с едната ръка държи ръката на Путин, изобразен гол до кръста, а с другата застрелва с пистолет Чичо Сам в главата. Във Финландия вестник "Каупалехти" без притеснение показа кой е победил на срещата, като написа в заглавие на първа страница: Тръмп 0 - Путин 1. Във Великобритания вестник "Таймс" изтъкна, че Тръмп се е сблъскал с враждебна реакция след "продуктивната" по думите му среща с Путин.