София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Търсят 6-годишното дете във водите на Луда Яна

Тялото на неговата сестричка бе намерено вчера

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Тази сутрин подновиха издирването  на 6-годишно момиченце, изчезнало край река Луда Яна.

Детето е в неизвестност от вчера, когато се предполага, че с по-голямата му сестра са паднали в реката. Тялото на 8-годишното момиченце беше открито вчера във водите на реката, на около километър и половина от мястото, където за последно са забелязани двете деца.  Вероятно са опитали да преминат по мост, който е бил отнесен от придошлите води.

В издирването са се включили и членове на Ловно-рибарското сдружение "Глиган" в Панагюрище. Целият състав на полицейското управление и пожарната обхождат труднодостъпни терени по поречието на река Луда Яна. Сформирани са 16 групи от полицаи, пожарникари и ловци, които претърсват внимателно коритото и двата бряга на реката.

Падналите обилни валежи през последните няколко дни направиха реката много пълноводна и със силни течения, което допълнително затруднява операцията.

Снощи акцията продължи до късно през нощта, но без резултат.