София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Турски частен самолет се разби в Иран

Милионерска дъщеря се прибирала от моминско парти

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

28-годишната дъщеря на Хюсеин Башаран, глава на турския бизнеклан Башаран, е загинала при катастрофата на турския самолет в Иран вчера. Мина Башаран и седем нейни приятелки се прибирали от моминското й парти в Дубай. Тя е трябвало да се омъжи следващия месец.

Мина и седемте момичета, заедно с тричленния екипаж на частния турски самолет, са загинали на място.

Припомняме, че летателният апарат, изпълняващ полет от Обединените арабски емирства за Истанбул се разби вчера в Иран в 18.50 часа местно време.

Самолетът е бил собственост на Башаран Холдинг. Хюсеин Башаран е бивш заместник-председател на футболния клуб Trabzonspor и компанията му е инвестирала в много сектори, включително яхтинг, строителство, туризъм, авиация, бетон и енегетика.

В социалните мрежи били качени и клипове, на които се виждало как Мина и нейните приятели купонясват на концерт на британската певица Рита Ора в дубайски нощен клуб. Самолетът паднал в близост до град Шахр-е Корд. По първоначални данни се е разбил в планинска област. Една от версиите, по които се работи, е подпалил се двигател, които може да е причината за катастрофата.

Иранската осведомителна агенция съобщи, че е намерена черната кутия на самолета и тя ще бъде изпратена на специалисти за дешифроване. Скоро в Иран ще пристигне специален полет с представители на турските власти и роднини на жертвите в катастрофата.

Местните жители в района на катастрофата са достигнали мястото на инцидента и са открили 11 тежко обгорени тела в останките. Иранската държавна телевизия съобщи, че ще са необходими ДНК тестове за идентифициране на мъртвите.