София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ТV7 ще остане без лиценз

Националната телевизия бе обявена в несъстоятелност на 17 март

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Четвърти месец националната телевизия TV7 нарушава лиценза си. В програмата на медията не се излъчва собствена продукция, както и новинарски емисии.

В ефир се виждат само повторения на предавания, които са чужда продукция. Външните продуценти търсят правата си чрез регулатора, като сезират за безкрайните повторения на стари записи без да е извършено допълнително заплащане. За тези нарушения Съветът за електронни медии е в правото си да лиши TV77 от лицензия.

В СЕМ вече са установили, че телевизията е в тежко нарушение на правилата, по които трябва да работи и са написали писмо до ръководството ѝ с въпрос каква е причината за неспазването на лицензията. От медията отговорили, че в най-скоро време ще възстановят програмната си схема, което на този етап е невъзможно. Всички репортери, продуценти, водещи, оператори, технически екипи, както и външни продукции напуснаха телевизията, която им дължи пари за месеци наред.

За да се стигне до крайната мярка и отнемане на лиценза трябва да се премине през няколко процедури на наказания след получаването на становище за извършени нарушения от отдел "Монторинг" в СЕМ.

След Нова година ТV7 спря актуалните и делничните си предавания, както и сутрешния си блок. От 17 март тази година медийната група на TV7, NEWS7 и SUPER7 е официално обявена в несъстоятелност.