София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Убиецът на Георги в Борисовата градина е студент по право

Наказанието, което очаква Йоан Матев, е от 2 до 8 години

7 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Убиецът на Георги Игнатов се казва Йоан Матев и в момента на извършване на престъплението е на 17. Все още ученик по това време Йоан е извършил престъплението с цел грабеж. От тогава досега той е променил своите навици, външния си вид, спрял е да посещава училище, което е затруднило разследващите органи.
В периода от 2 юни 2015 година са разпитани 1400 заподозрени, като на 400 е отделено специално внимание. Преди половин година Йоан влиза в полезрението на разследващите органи. На 22 февруари 2017 година е открит ножът, с който е извършено убийството. Близо две години след престъплението Йоан е студент в първи курс с университета в Благоевград, специалност „Право“. Разпитан е братът на арестувания, който е предоставил информация относно мястото, където може да бъде открит ножът. Информацията му е била достоверна. След разпита момчето е освободено. Бащата на извършителя е полицейски служител. Работата по случая продължава. Йоан Матев ще бъде съден като непълнолетен, а наказанието, което го очаква, е от 2 до 8 години.