София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Убиецът от "Надежда" проговори

Това твърдят близки на жертвата

5 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Двадесет и три годишната Дарина, която беше убита от партньора си в столичния квартал "Надежда" в понеделник вечерта, била подала жалба в полицията за тормоз от негова старана. Това са заявили близки на жертвата, които отричат първоначалната информация, че подобна жалба е имало, но тя била от страна на Викторио Маринов срещу Дарина заради психически тормоз.
 
Пред "Нова телевизия" Ивайло Радев-приятел на 23-годишната жертва разказа повече за отношенията в семейството на Дарина и Викторио.
Близкият на убитата жена обясни още, че през последните дни, след разделилата на Дарина с Викторио и след като той напуснал общият им, младата жена споделила със семейството си, че страхувала да спи там сама с детето си. Въпреки това тя отказала да отиде в апартамента на родителите си и заявила, че ще се справи със ситуацията, като им обяснила, че ще се заключи.
 
Припомняме, че след като застрелва със законнопритежавания си пистолет 23-годишната Дарина в дома им в "Надежда", 26-годишният Викторио бяга с 1-годишната им дъщеричка, която по-късно също убива, след което прави неуспешен опит за самоубийство.
 
Вчера стана ясно, че след бягството  с детето на ръце от апартамента в "Надежда", младият мъж спира такси и, заплашвайки шофьора с пистолет, го принуждава да ги откара до бензиностанция в Горни Богров.
 
Според разказа на водача на таксито, Викторио е бил силно афектиран. Шофьорът съобщи още, че след като стигат до бензиностанцията убиецът на Дарина слиза, оставяйки малкото момиченце на задната седалка. По-късно той се връща и уговаря таксиджията да остави детето при него, с обяснението, че сам той иска да се се самоубие. Шофьорът обаче отказва с обяснението, че няма как да се грижи за бебето. Именно тази негова  реакция доведе до  силни негативни отзиви срещу него в общественото пространство, като според много хора той е можел реално да спаси живота на детето.