София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ученикът, ударил учителка, е изключен

Родители и преподаватели протестираха

6 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

Петокласникът от Царево, който удари учителка е изключен, това съобщава  „Дарик“.Преди това да се случи, родители и учители се събраха пред сградата на училището ,за да изразят подкрепата си за нападната преподавателка. Колегите й разказаха, че момчето е проблемно, има повече от 180 неизвинени отсъствия и често тормози съучениците си, като на моменти е  и физически агресивен.
 
По повод случката, потърпевшата разказва пред „Нова телевизия“: „Детето се държеше недисциплинирано, помолих го да напусне класната стая, охраната го изведе.После то се върна и ми удари шамар.“ Тя допълва още, че обожава децата и работата си и никога не би предизвикала подобна реакция с поведението си.
 
Родителите на ученици от същия клас бяха категорични, че такива деца са пречка за ефективното обучение  на техните  и поискаха да се върне дисциплината в клас.Те разказаха, още че преди време в училището е имало акция за подпомагане на семейството на агресивното момче, след като къщата им изгоряла при пожар.