София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Училищата с по-строги мерки срещу фалшивите извинителни бележки

В столичното 32-о СОУ измами не се допускат

8 годиниОбразование 4 Боряна Райчева

Още в началото на учебната година министърът на образованието и науката Меглена Кунева обяви, че ще работи съвместно с Министерството на здравеопазването в посока затягане на режима относно представянето на фалшиви медицински бележки, така че порочната практика да се пресече.

В столичното 32-о Средно общообразователно училищe с изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски“, мерките срещу фалшификации са взети още преди пет години.

Това са десет дни, в които децата, ако са болни могат да не посещават учебните часове. В случай на по-сериозни заболявания, като бронхопневмония или счупвания се правят изключения. Първото нещо, което трябва да направят родителите, в случай че детето им е болно, е да се обадят на класния ръководител, без значение от възрастта на детето. Това е първата крачка, която родителите правят, а в 32-о училище това е правило, поясни директорът.

Директорът Нели Костова държи не само на дисциплината сред възпитаниците на училището, но и на доказаните кадри в екипа си. Тя с радост приема и нови, млади попълнения.

Десислава Лучанова е именно това ново лице. Тя поставя начало на учителската си кариера този септември.

Учениците на младата учителка виждат в нейно лице не само учител, но и приятел.

В 32-о училище учителите са уважавани, както от родителите, така и от учениците, сподели още директорът Нели Костова.