София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ударите в Сирия бяха разговор с Путин

Ердоган е совалка между Тръмп и Путин

6 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Най-тежката е ситуацията на САЩ. Мисля си, че този удар, както бе насочен към Бащар Асад, той беше предназчан за Русия", коментира пред НОВА ТВ бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова.Тя е на мнение, че чрез военни средства е проведен разговор с Русия.

Поптодорова е на мнение, че ще има и следващи удари в Сирия и допълни, че вчерашните удари не са довели до решение на проблема.Тя прогнозира, че ще има действие и от страна на Асад.

„Защо Асад подписа споразумение да унищожава през 2013 г. Големи количества бяха унищожени. Смята се, че в момента в Сирия има 2000 химически бомби. Броят на атаките са над 100 за последните 7 г.“, коментира Поптодорова за химическото оръжие в Сирия.

Поптодорова коментира позицията на Ердоган и заяви, че той сега играе роля на совалка между президентите Тръмп и Путин.

Поптодорова заяви, че Асад не е изчистил цялата територия на Сирия от противници, а за да ги премахне ще се наложи да използва военен път.

"Химическото оръжие е зловещ символ на разправа. Асад не е спрял да бомбардира. С химическа атака даваш впечатление за пълно овладяване на територия“, обобщи Поптодорова.