Гледай
на живо

Удължават ваканцията на учениците в някои населени места

Това засяга селищата със затруднен достъп заради снега

Удължават ваканцията на учениците в някои населени места Удължават ваканцията на учениците в някои населени места на страната. Министерството на образованиет... thumbnail text

Удължават ваканцията на учениците в някои населени места на страната. Министерството на образованието и науката отправи призив към кметове на селища, където е невъзможно да се възстанови учебния процес до 9-и януари.

Това важи особено за средищните училища, до които достъпът е затруднен, както и там, където има проблеми с електроснабдяването и отоплението на класните стаи. Препоръката на министерството е с цел да се избегнат всякакви рискове за живота и здравето на учениците и учителите.

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка МОН изисква от началниците на регионалните управления на образованието да са в постоянна връзка с кметовете на общини и директорите на училища, за да бъдат информирани навреме родители и ученици за възникнали проблеми.

От Регионално управление на образованието се очаква да подават информация в образователното министерство по всяко време през предстоящите почивни дни.

До момента е известно, че от 9 до 11 януари се удължава ваканцията в общините Благоевград, Пловдив и София област. Директорите на училища са уведомени и от тях се изисква да преструктурират учебното съдържание.