София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

„Уилсън“ направи специална ракета за Григор

Българинът е първият, който получава такава екстра

6 годиниСпортни 24 Боряна Райчева

Григор Димитров стана първият тенисист в света, за когото водещата американска компания „Уилсън“ направи специална ракета. С българина „Уилсън“ избра да представи нова платформа, която позволява на играчите сами да изберат цялостния дизайн на ракетата.

"Това е първата по рода си платформа в тенис индустрията. Тя е създадена от центъра за иновации на "Уилсън" в резултат на обратна връзка със спортистите, които искат по този начин по-добре да изразят своята индивидуалност на корта", казаха от компанията.

Григор вече игра с новата си ракета на турнира във Вашингтон, където отпадна в третия кръг след загуба от руснака Данийл Медведев.

Въпреки недотам доброто представяне българинът похвали придобивката си.

„Това е нещо, което не е правено досега, и всички ще бъдат много развълнувани от преживяването. Най-много ми харесва това, че не е нужно да правиш компромис, за да получиш всички предимства при проектирането на собствената си ракета", каза Димитров, който обича да чупи ракети, а видеата с тези негови изпълнения са хит в мрежата.

Григор започва участието на „Мастърс“-а в Монреал (АТР 1000) с мач на двойки, в който заедно с партньора си Хуан Мартин дел Потро ще се изправят срещу aмериканеца Раян Харисън и австралиеца Майкъл Винъс. Мачът е от 21:30 часа българско време. Ако спечели, българо-аржентинският тандем ще има трудната задача да се справи с легендарните близнаци Боб и Майк Браян.

В индивидуалния турнир Димитров като поставен под №7 почива в първия кръг, а във втория ще срещне Миша Зверев.