София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

УКРАЙНА ОТНОВО СПРЯ ТОКА НА КРИМ

Това е второто прекъсване на електричеството за този месец

9 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Крим остана без ток за втори път в рамките на една седмица. Украйна прекрати подаването на електричество и в продължение на часове без ток останаха всички селища.
Стратегическите обекти са се захранвали от локални генератори и работещите на пълна мощност две местни ТЕЦ. Енергийните власти в Крим не дадоха обяснение защо по всички електропроводи от Украйна е спряло подаването на електричество. По-късно през деня захранването беше възстановено за голяма част от потребителите на полуострова.
Предишното спиране на електричеството, което беше на 24 декември, беше  обяснено с повишено потребление от кримските абонати, на които Украйна е определила лимит и при надхвърлянето му ги изключва.
Днес бяха спрени и влаковете, пътуващи до и от Крим, като от днес спират връзките с континенталната част на Украйна, а от 28-29 декември няма да се пропускат и влаковете към и от Москва и Минск.
Същевременно от днес и украинските автобусни компании и други автомобилни превозвачи са задължени да прекратят продажбата на билети и превоза на пътници, съобщи ТАСС, като цитира министерството на инфраструктурата.