София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„УЛТИМАТУМЪТ НА МАРЕШКИ“

Марешки: Мога да дам на хората безплатни лекарства

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

„Ако Марешки беше станал президент, щяха да се случат много хубави неща за българския народ“, това заяви лидерът „Воля“ Веселин Марешки в предаването на Люба Кулезич „Често казано“ по телевизия Евроком.

Той подчерта, че партия „Воля“ винаги е била различната партия – различни срещу цялата система. „БСП не е алтернатива на ГРЕБ. Ние сме свободните, единствените патриоти“, каза Марешки.

Той подчерта, че битката за горивата е започната преди години лично от него, но тогава никой не ги е подкрепил, а сега хората са ограбвани наново. Той бе категоричен, че ако хората искат кардинално решение на въпроса с горивата, трябва да променят изборните резултати след две години, защото, по думите му, ако ГЕРБ отново дойдат на власт, то народът отново ще бъде ограбван.

Веселин Марешки отбеляза, че настоящияТ спад в цените на горивата не е „свалка“ от управляващите към протестиращи, а е заради общия спад на цените на горивата по международните пазари.

Лидерът на „Воля“ посочи, че той е единственият, който настоява за оставките на вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов и отбеляза, че партията му е последователна в това искане. „Аз не само подкрепям майките, аз съм инициатор на референдум за цените на горивата, аз съм за това да има мажоритарни избори и дори да няма имунитети на депутати“, коментира Марешки.

По повод искания му имунитет от прокуратурата, той отбеляза, че разследването срещу него се води от преди три години. „Сега отново ни въртят. Тогава прокурорът излезе и каза, че няма капчица съмнение, че сме невинни, сега отново започнаха…Опитват се да ни затворят устата, но това няма как да стане..ние сме независими“, каза Веселин Марешки.

„Аз мога да реша проблема на хората с горивата за една година. Мога да реша проблема с лекарствата и да имат хората безплатни лекарства“, изтъкна още лидерът на „Воля“.